Over mij

Mijn naam is Sebastiaan Slokkers. Ik ben geboren in 1980 aan de Zeeuwse kust. Ik was als kind al erg nieuwsgierig en ondernemend. Daarom ben ik na het voortgezet onderwijs eerst filosofie gaan studeren. Daar leerde ik dat filosofen het eigenlijk ook niet weten, dus besloot ik mijn andere passie te volgen: mensen helpen.

Mijn opleidingen

Ik heb de opleiding Pedagogiek afgerond met een aantal specialisaties. Zo koos ik voor de afstudeerrichting ontwikkelingspsychologie en ambulante & residentiële hulpverlening.

Met die kennis op zak startte ik een bedrijf dat zich richtte op het helpen van probleemjongeren en gezinnen. Later had ik ook volwassenen in mijn praktijk met uiteenlopende hulpvragen en psychische problemen.

Ik zat nooit stil en was altijd wel bezig met een opleiding of cursus hier en daar. Zo ben ik systeemtherapeut, EMDR-therapeut en heb ik de opleiding tot vertrouwenspersoon afgerond.

Portretfoto van burnout coach Sebastiaan Slokkers

Mijn ervaring met burn-out

Met mijn eigen bedrijf was ik altijd druk. Daarnaast was ik ook bestuursvoorzitter binnen een grote zorgorganisatie. Ik werkte van maandag tot zaterdag en op zondag deed ik mijn administratie en het huishouden. Mijn telefoon stond nooit uit.

Als kind uit een arbeidersgezin vond ik hard werken de normaalste zaak van de wereld. Mijn familie heeft ook altijd eigen bedrijven gehad, een negen-tot-vijfmentaliteit kenden we niet. Ik had geen tijd om ziek te zijn. Ik had immers verplichtingen en verantwoordelijkheden.

Dit ging allemaal goed tot ik zelf in een moeilijke periode van mijn leven terecht kwam: ineens viel alles als een kaartenhuis in elkaar. Ik wist niet eens dat je energie op kon raken, of je zenuwstelsel overbelast.

Helaas werd ik niet gesteund door de organisatie waar ik destijds voor werkte. Ik zag met eigen ogen dat het verzuimbeleid duur en onproductief was, met veel leed tot gevolg. Dit kan naar mijn idee beter.

 

Waarom ik coach ben geworden

Toen ik zelf een burn-out had, stond ik er veelal alleen voor. Het was een zeer heftige tijd, mede omdat ik zelf op zoek moest gaan naar mensen die mij konden helpen.

Ik heb nu, achteraf gezien, veel gehad aan mijn burn-out. Ik heb geleerd mijn grenzen op tijd aan te geven. Ik ben meer gericht op het leiden van een volwaardig leven, met meer tijd, rust en leuke dingen doen met mijn dierbaren.

Met mijn eigen inzichten en mijn ervaring als hulpverlener en therapeut, kan ik anderen in hetzelfde schuitje helpen. Ik sprak met mezelf af om dat te gaan doen wanneer ik weer helemaal de oude was.

En zo is Fenix geboren.

Lees meer over mijn methode.